Tort diplomat

…primul meu tort ”adevarat” facut cu suflet pentru inima mea!!! La multi ani inima!!!

 

Dupa indelungi cautari a unui desert potrivit pentru ziua de nastere a sotului meu, m-am oprit la tortul diplomat, care cred ca place oricui. Reteta este putin mai laborioasa si e bine sa se faca de pe o zi pe alta pentru a avea timp sa se raceasca si intareasca crema.

 

Ingrediente pentru blat:

– 8 oua

– 8 linguri cu varf de zahar

– 8 linguri cu varf de faina

– o lingura praf de copt

– 2 linguri zahar vanilat

 

Preparare:

1. Se separa albusurile de galbenusuri si batem albusurile impreuna cu zaharul pana acesta se topeste si spuma devine tare.

2. Se adauga cate un galbenus, amestecand dupa fiecare.

3. Adaugam faina, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

4. Turnam compozitia in tava (am folosit una cu pereti detasabili de 26 cm diametru) unsa cu unt si tapetata  hartie de copt (sau faina).

5. Coacem 30 de minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii.

6. Se lasa blatul la racit si apoi se taie in doua parti egale.

 

 

Ingrediente pentru crema:

– 6 oua

– 4 plicuri gelatina

– 400 gr zahar

– 400 ml lapte

– 500 ml frisca

– 100 ml apa

– 350 gr ananas din compot

– 200 gr mandarine din compot (sau orice alte fructe)

 

Preparare crema:

1. Mixam ouale intregi cu zaharul (pana isi dubleaza volumul)

2. Adaugam laptele, punem compozitia pe foc, amestecand in continuu, pana incepe sa se ingroase.

3. Dizolvam gelatina in 100 ml de apa, o punem peste crema fierbite si amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste.

4. Lasam crema sa se raceasca timp in care putem pregati frisca.

5. Cand s-a racit crema adaugam frisca si amestecam pana se incorporeaza.

6. Adaugam fructele taiate bucatele mai mici.

 

Partea finala:

1. Tapetam tava in care am facut blatul cu folie alimentara si punem prima jumatate de blat in ea.

2. Insiropam blatul cu sucul din compotul de ananas.

3. Adaugam crema peste blat.

4. Adaugam cealalta jumatate de blat peste, apasand usor.

5. Se pune la frigider pana a doua zi sau macar cateva ore pentru a se raci si intari crema.

6. Se scoate din frigider, se indeparteaza folia alimentara si se orneaza cu 500 ml frisca batuta

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s