Etichete

,


O mancarica buna, putin cam calorica, insa foarte rapid de pregatit.

Ingrediente:

– 6-7 cartofi mari

– 6 oua

– 200 g cascaval

– 400 g smantana

– 150 ml lapte

– 2 linguri faina

– 2 linguri unt

Preparare:

1. Se pun cartofii la fiert in coaja, cu o lingura de sare, ca sa nu se sfarme. Oale se fierb si ele in apa cu sare pentru a nu se crapa.

2.  Preparam sosul: se incing cele doua linguri de unt si se adauga faina. Apoi se ia de pe foc, se adauga smantana si laptele si se mai pune la fiert cam 5 min. Se condimenteaza dupa gust.

3. Dupa ce fierb cartofii, se curata si se taie cubulete. Intr-un vas de yena/ ceramica uns in prealabil cu putin unt se aseaza pe straturi:

– cubuletele de cartofi,

– oua taiete marunt,

– cascaval (razuit prin razatoarea mare)

– se acopera cu sosul preparat mai devreme. Apoi iar cartofi, oua, cascaval, sos etc.

4. Se acopera totul cu cascaval si smantana si se introduce la cuptor cca 20 de min la temperatura de 170 grade.

 

Anunțuri